divendres, 26 d’agost del 2011

Albergínies arrebossades

Ingredients
  • Una albergínia (evidentment)
  • Sal
  • Farina
  • Una dent d'all
  • Una quantes fulles de julivert



Pela l'albergínia i talla-la a rodanxes no molt gruixudes.
Posa-la en un bol amb aigua amb sal i deixa-la una estona (20-30 minuts) perquè perdi l'amargor. Passada aquesta estona llença l'aigua i esbandeixen els tall d'albergínia.


Mentre, prepares la salsa per arrebossar:


Pica l'all i el julivert amb una mica de sal en el morter (no sé si venen morters als USA, però segur que en tenen de vidre com a material de laboratori). Quan estigui ben picat posa-hi quatre cullerades de farina i ves afegint aigua i remenant fins que et quedi una pasta viscosa però que et deixi arrebossar els talls d'alberginia. La quantitat de farina i aigua es va fent a ull, afegint més d'una o altra fins a tenir una textura que t'agradi.


Per acabar, escalfa oli en una paella, arrebossa les albergínies i fregeix-les. No esquitxa pràcticament, però com ens coneixem, millor compra les pinces més llargues que trobis, i evita que et caiguin gotes d'aigua a l'oli roent... això si que esquitxa


És important anar-les girant i vigilant. Més d'una vegada te les trobaràs carbonitzades si et distreus llegint o fent feina com fa ta mare (no hi ha com aconsellar als altres que no facin allò que tu fas malament...je, je)


Per acabar, quan les treguis, escorre tot l'oli que puguis i deixa-les refredar sobre paper absorvent


I neteja-ho tot en acabar!!! L'oli el pots reciclar una vegada, però no és gens sa fer-ho masses cops. Els radicals orgànics no són bons per a la salut.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada