diumenge, 15 de gener del 2012

Arròs blanc

Ingredients
Arròs (dos grapats per persona)
Mitja ceba
Un dent d'all 
Mig tomàquet madur
Sal i aigua

Posa a bullir l'aigua amb sal.
Afegeix la mitja ceba d'un tros, el mig tomàquet i la dent d'all pelat.
Deixa-ho bullir una estona (mitja hora ja queda bo) per tal de fer el caldo, que et quedarà d'un color grogós. Millor tapat, estalviaràs aigua i energia. Si tens poc temps i el deixes bullir poca estona després no et quedarà tan saborós
Afegeix l'arròs. Si et fa molta angunia trobar-te la ceba i el tomàquet barrejats amb l'arròs al final, millor els treus ara.
Remena per a que no s'enganxi, i deixa'l coure. Depenent del tipus d'arròs i del teu gust, triga entre deu minuts llargs fins a mitja hora. El millor és que provis algun gra, i sobre tot vigilis que no es quedi sense aigua. Si és el cas, afegeix una mica més d'aigua calenta sense cap problema (no et passis, et quedarà aigualit)

I ja tens l'arròs fet

Variants
Si t'agrada molt el gust a ceba li pots posar més de mitja.
A casa, quan feien arròs blanc perquè no estàvem bé de la panxa, no li posaven el tomàquet (no tinc molt clar que tingui massa base científica, però)
L'arròs te'l pots menjar amb el seu caldo, o escorre'l i fer-lo servir com a complement d'altres plats. 
Si l'escorres i li poses tomàquet fregit faràs el que a casa en diem arròs a la cubana, que de fet no ho és del tot... ja t'enviaré alguna altra recepta complerta de l'arròs a la cubana i variants
També pots afegir-li una mica de llenties ja cuites al final, i deixar-lo un minut més... tindràs llenties amb arròs.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada