diumenge, 15 de gener del 2012

Menus combinats

Com em demanaves menús raonables per alguns dies, et comento les "normes" que més o menys segueixo, apart de posar-te algun exemple


  • Cada dia ha d'incloure verdura i fruita. La verdura, apart de les amanides i de plat, pot fer d'acompanyament (tomàquet, ceba, esbergínia, pastanagues...)
  • Cada dia ha d'incloure algun tipus d'hidrat de carboni (pa, pasta o arròs, bàsicament)
  • Cada dia ha d'incloure alguna cosa de proteïna (carn, peix o ous)
  • Al llarg de la setmana hauria d'haver algun cop llegums i fruits secs
  • Al llarg del dia han d'haver làctics en forma de llet, iogurt, formatge...


Aquestes normes te les pots adaptar bastant al teu gust, perquè per exemple et pots acostumar a menjar una peça de fruita de berenar o a l'esmorzar (aquí casa no hi havia manera que ho fessis, però igual allà la fruit et bé més de gust), o acostumar-te a "picotejar" pastanagues...

L'esmorzar ha de tenir cereals o pa, llet, i si pot ser alguna cosa de fruita (això aquí casa costava més).
I llavors pots anar creuant. Et poso els plats "grossos", el postres hauries d'anar creuant fruites, làctics...
Pel que fa als greixos i dolços, acabem menjant el que toca i més, o sigui que no són molt problema

I un darrer comentari... si algun dia et sobra menjar, sempre pots repetir al dia següent, i deixar el menú de l'altre per a més endavant.

Dia 1:

  • Arròs o pasta   (si fas macarrons de l'avi i ET MENGES LA CARN tens els dos plats en un)    
  • Vedella
  • Verdura 
  • Ous (en truita o ferrats)
Dia 2


  • Amanida       
  • Salmó
  • Pa amb tomàquet amb pernil i formatge
Dia 3
  • Arròs amb tomàquet   
  • Truita de tunyina
  • Puré de patates
  • Salsitxes
Dia 4
  • Amanida de pasta
  • Pollastre (aletes a la paella, per exemple)
  • Esbergínia arrebossada
  • Bacallà o croquetes de bacallà
Dia 5
  • Vichisoise
  • Llom arrebossat
  • Peix al forn




Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada