- Cada dia ha d'incloure verdura i fruita. La verdura, apart de les amanides i de plat, pot fer d'acompanyament (tomàquet, ceba, esbergínia, pastanagues...)
- Cada dia ha d'incloure algun tipus d'hidrat de carboni (pa, pasta o arròs, bàsicament)
- Cada dia ha d'incloure alguna cosa de proteïna (carn, peix o ous)
- Al llarg de la setmana hauria d'haver algun cop llegums i fruits secs
- Al llarg del dia han d'haver làctics en forma de llet, iogurt, formatge...
Aquestes normes te les pots adaptar bastant al teu gust, perquè per exemple et pots acostumar a menjar una peça de fruita de berenar o a l'esmorzar (aquí casa no hi havia manera que ho fessis, però igual allà la fruit et bé més de gust), o acostumar-te a "picotejar" pastanagues...
L'esmorzar ha de tenir cereals o pa, llet, i si pot ser alguna cosa de fruita (això aquí casa costava més).
I llavors pots anar creuant. Et poso els plats "grossos", el postres hauries d'anar creuant fruites, làctics...
Pel que fa als greixos i dolços, acabem menjant el que toca i més, o sigui que no són molt problema
I un darrer comentari... si algun dia et sobra menjar, sempre pots repetir al dia següent, i deixar el menú de l'altre per a més endavant.
Dia 1:
- Arròs o pasta (si fas macarrons de l'avi i ET MENGES LA CARN tens els dos plats en un)
- Vedella
- Verdura
- Ous (en truita o ferrats)
Dia 2
- Amanida
- Salmó
- Pa amb tomàquet amb pernil i formatge
Dia 3
- Arròs amb tomàquet
- Truita de tunyina
- Puré de patates
- Salsitxes
Dia 4
- Amanida de pasta
- Pollastre (aletes a la paella, per exemple)
- Esbergínia arrebossada
- Bacallà o croquetes de bacallà
Dia 5
- Vichisoise
- Llom arrebossat
- Peix al forn
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada